Radio actueel

 

Podcast special

Rebel Boeddha, op weg naar vrijheid - Deel 2
Uitzenddatum: Vrijdag 14-8-2015 17:00 NPO
bekijk podcast
Podcasts

(2)SeboEbbens2300.jpg In deze BOScast het vervolg van het gesprek met Sebo Ebbens, 70 jaar oud en volbloed boeddhistisch leraar. Al meer dan de helft van zijn leven geeft hij les vanuit een Tibetaans-boeddhistische visie. Op een praktische manier koppelt hij het Westerse gedachtengoed aan de boeddhistische wijsheidstraditie. Gepassioneerd legt hij zich toe op het toegankelijk maken van deze ervaringsgerichte leerprocessen voor het onderwijs, voor op ’t werk en in ons privéleven. Dat doet hij tegenwoordig vooral via de activiteiten van Nalandabodhi Nederland en eerder via het Centrum Contemplatieve Werkwijzen.

Ebbens is er dan ook van overtuigd dat ervaringen en inzichten vanuit de boeddhistische traditie ons leven in deze tijd gelukkiger kunnen maken, met het leven van de historische boeddha als metafoor.In deel 1 ging het vooral over zijn eerste schreden op het boeddhistische pad, de overstap van Shambala naar Nalandabodhi en de verbinding met zijn leraar Dzogchen Ponlop Rinpoche.

In deel 2 praat Sebo Ebbens verder met Sarah Marijnissen over het boek Rebel Boeddha dat Dzogchen Ponlop schreef, en over het pad naar vrijheid.