Televisie
 
 Uitzending: Za 12-12-2015
Tijd: 
Zender: NPO , exclusief online

De BOS stopt op 31 december 2015. Als afscheidscadeau zes korte documentaires van beroemde boeddhisten. De dalai lama, die geen introductie nodig heeft, de vrouwelijke Tibetaanse meester Khandro, componist en boeddhist Philip Glass, zenleraar Joan Halifax, sociaal activist Bernie Glassman en 'punkboeddhist' Brad Warner.

Lees verder


Televisie
 
 Uitzending: Zo 13-12-2015
Tijd: 13:00
Zender: NPO 2

Na vijftien jaar radio, televisie en internet maken, houdt de BOS op te bestaan als zelfstandige omroep. Programmamaker Anneloor van Heemstra maakt een persoonlijke reis door het archief van tv-documentaires en radioprogramma's. Wat heeft de BOS toegevoegd aan het Nederlands medialandschap en wat gaan de kijkers missen?

Lees verder


Podcastspecials
 

Rebel Boeddha, op weg naar vrijheid

In deel 2 praat Sebo Ebbens verder met Sarah Marijnissen over het boek Rebel Boeddha dat zijn leraar Dzogchen Ponlop schreef, en over het pad naar vrijheid.


Luister ook naar deel 1

Mis geen enkele special, en abonneer je op de BOScast, of volg de BOS op Soundcloud. Vorige specials waren onder andere De kunst van het opnieuw beginnen, Spiritualiteit en sterven, en Boeddhistische hulp aan Nepal



 
Cybermonnik
 
cybermonnik

Hoe ga ik om met het lijden op aarde?

De BOS stopt, en dit is de allerlaatste keer dat cybermonnik Maurice Knegtel advies geeft. Heb je wat aan de cybermonnik gehad? Laat het dan weten in de reacties!

In de meditatie en daarbuiten word ik overspoeld door diep machteloos verdriet en woede (Parijs, Raqqa) vanwege het lijden op de aarde. Hoe blijf ik verbonden met alles?

Lees het antwoord hier

Radio gemist
 
 Uitzending: Woensdag 30-12-2015

Marlous Lazal spreekt in de allerlaatste Nachtgast en tevens de allerlaatste radiouitzending in het bestaan van de BOS met André van der Braak. De hoogleraar boeddhistische filosofie aan de VU gaat onder meer in op de betekenis van vijftien jaar Boeddhistische Omroep in Nederland.
Lees verder

 Uitzending: Woensdag 23-12-2015

Dorothea Franck schrijft gedichten en publiceert over filosofie, poëzie, literatuur en beeldende kunsten. Met Sarah Marijnissen gaat zij in gesprek over de vraag waar kunst en boeddhisme elkaar raken en over de kunst van het opnieuw beginnen.

Lees verder


Radio gemist
 
 Uitzending: Woensdag 30-12-2015

Marlous Lazal spreekt in de allerlaatste Nachtgast en tevens de allerlaatste radiouitzending in het bestaan van de BOS met André van der Braak. De hoogleraar boeddhistische filosofie aan de VU gaat onder meer in op de betekenis van vijftien jaar Boeddhistische Omroep in Nederland.
Lees verder

 Uitzending: Dinsdag 29-12-2015

In de voorlaatste radiouitzending van de BOS besteden we in een terugblik op vijftien jaar boeddhistische radio onder andere aandacht aan de allereerste uitzending. Maar ook zijn er fragmenten uit de diverse magazines die er zijn geweest, uit OBA Live en uit de Nachtgast. Hoe is de ontwikkeling van BOS Radio verlopen?
Lees verder


 
Bodhitv
 

Lang leve het aspirant-boeddhisme!

Ze voelt zich als Bodhitv redacteur soms een beetje een charlatan, tussen al die aanhangers van échte boeddhistische stromingen, die écht mediteren bij een heuse sangha. Loes vindt zichzelf vooral een zoekende bewonderaar van jullie, lieve lezers. Ze schreef in het kader van Lang Leve Het Boeddhisme haar laatste column



Nieuws
(3)BYEBYEBOS300.jpg De BOS heeft een nieuwe partner heeft gevonden in KRO-NCRV, zodat de boeddhistische tv doorgaat. Radio en internet stopt, maar de website van de BOS blijft als archief online. De aparte Stichting Vrienden van de BOS onderzoekt hoe ook een onafhankelijk digitaal platform gerealiseerd kan worden onder de naam Bodhitv.

 

Duizenden boeddhistische monniken op straat in Cambodja. Ze lopen in een processie naar het paleis van hun koning Norodom Sihamoni. De mars was georganiseerd om een belangrijk certificaat te overhandigen.
nieuwsquanjing300.jpg Het beeld met de duizend handen is weer heel. In de Chinese stad Chongqing is door experts maar liefst zeven jaar gewerkt aan het herstel van het beeld van de bodhisattva Guanyin. In Japan bekend onder de naam Kanzeon, en in het Sanskriet als Avalokiteśvara. Het kunstwerk is al zo’n 800 jaar oud en komt uit de Song dynastie.