Over de BOS

Logo BOS - Boeddhistische OmroepDe Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) is opgericht op 30 juni 1999. De BOS is de rechtspersoon die op basis van een delegatieovereenkomst de zendmachtiging uitvoert, die de Boeddhistische Unie Nederland, als de enige representant van het georganiseerde boeddhisme in Nederland, per 1 september 2000 heeft verworven.
lees verder

Beleidskader

Paramita'sOmdat de BOS een publieke omroep is, is zij gehouden aan de brede doelstelling van de Nederlandse publieke omroep om mensen onderling te verbinden, hun individuele levens te verrijken en hen te verrassen met nieuwe perspectieven.

lees verder

Stichting Vrienden van de BOS

BOSwijzerVanwege het grote aantal positieve reacties op de uitzendingen van de BOS is besloten de Stichting Vrienden van de Boeddhistische Omroep op te richten. Stichtingen hebben geen leden, maar begunstigers. Deze stichting is opgericht om ook activiteiten buiten de BOS mogelijk te maken. 

lees verder

DVD bestellen?

 U kunt een DVD met de uitzendingen van de BOS bestellen op bosdvd.nl


lees verder

Programmabeleid

Nam June PaikHet boeddhisme is, zoals alle –ismen, een typisch westers begrip. Feitelijk bestaat er niet zoiets als ‘het boeddhisme’: de verschillende Aziatische landen kennen even zoveel stromingen en daarbinnen weer talloze substromingen. Vaak spreekt men in Azië over de ‘Buddhadharma’ wat simpelweg vertaald kan worden als ‘de leer van Boeddha’.

lees verder


Organisatie en het logo

Logo BOS - Boeddhistische OmroepUitgangspunt van het logo van de BOS zijn de zuilen van Ashoka. Deze zuilen hadden een kapiteel met vier leeuwen die de Dharma (de Leer van de Boeddha) in de vier windrichtingen brullen. Maar wie was Ashoka?

lees verder