Nieuws 

BOS stopt, boeddhistische tv gaat door onder KRO-NCRV

(3)BYEBYEBOS300.jpg De BOS heeft een nieuwe partner heeft gevonden in KRO-NCRV, zodat de boeddhistische tv doorgaat. Radio en internet stopt, maar de website van de BOS blijft als archief online. De aparte Stichting Vrienden van de BOS onderzoekt hoe ook een onafhankelijk digitaal platform gerealiseerd kan worden onder de naam Bodhitv.lees verder


Monniken eren koning

 

Duizenden boeddhistische monniken op straat in Cambodja. Ze lopen in een processie naar het paleis van hun koning Norodom Sihamoni. De mars was georganiseerd om een belangrijk certificaat te overhandigen.
lees verder


Duizend handen van goud

nieuwsquanjing300.jpg Het beeld met de duizend handen is weer heel. In de Chinese stad Chongqing is door experts maar liefst zeven jaar gewerkt aan het herstel van het beeld van de bodhisattva Guanyin. In Japan bekend onder de naam Kanzeon, en in het Sanskriet als Avalokiteśvara. Het kunstwerk is al zo’n 800 jaar oud en komt uit de Song dynastie.

lees verder


White Tower tempel in de sneeuw

nieuws_white_tower_300.jpg Extreme weersveranderingen. Die kennen we in Nederland steeds vaker, maar in het noorden van China ook. Bezoekers van de boeddhistische White Tower tempel werden daar overvallen door sneeuw bij een temperatuur van 3 graden. In 2009 werd het tempelcomplex door Unesco uitgeroepen tot Wereld Erfgoed.
lees verder


Restauratie Boeddhabeeld TaiwanHet is nog even wachten voor gelovigen in Taiwan. Aan het einde van deze maand zullen eindelijk het hoofd en het lichaam van een van hun dierbare Boeddhabeelden weer samen zijn. In 1992 en 1996 stalen dieven de hoofden van de beelden, waarna men lange tijd niet wist wat ermee gebeurd was.
lees verder